Skip to main content

Çalışma Saatleri

Pzt-Cuma: 09:00 - 18:00
Cmt.: 09:00 - 17:00

Cilt Kanserleri


Cilt kanserleri, özellikle artan olumsuz çevresel faktörler ve giderek daha çok güneş ışığına maruz kalma gibi nedenlerde daha sıklıkla görülmektedir.

Açık tenliler, açık alanda çalışan ve güneş ışığına fazlaca maruz kalanlar, ailesinde deri kanseri hikayesi olanlar, vücudunda uzun süredir açık ve iyileşmeyen yarası bulunanlar ve radyasyona maruz kalanlarda cilt kanseri riski daha yüksektir.

Temelde 3 tip cilt kanseri vardır:

  • Bazal Hücreli Cilt Kanseri
  • Skuamöz Hücreli Cilt Kanseri
  • Malign Melanom Bazal Hücreli

Bu kanserler en sık görülen cilt kanseri tipidir, yavaş seyreder, vücudun bir başka yerine yayılmaz. Genellikle, alındıktan sonra tamamen tedavi edilmiş oldukları için adı kadar korkunç değillerdir.

Skuamöz Hücreli kanserler daha nadirdir, özellikle yüz, kulak ve dudak bölgesinde görülürler. Tedavi edilmeleri şarttır, eğer tedavi edilmezlerse hem bulundukları yerde, hem de vücudun diğer bölgelerine yayılır ve hayatı tehdit edebilirler.

Cilt kanserleri arasında en tehlikeli olan ”Malign Melanom”dur. Ancak diğer cilt kanserlerine göre daha nadir rastlanan bir kanser türüdür. Daha geniş kapsamlı bir cerrahiyi gerektirir, cerrahi tedavi yanısıra kemoterapi (ilaç tedavisi), radyoterapi (ışın tedavisi) ve immünoterapi gibi ek tedaviler de kullanılabilir. ”Benleri aldırmak tehlikelidir” şeklindeki yanlış inanış nedeniyle cilt kanserlerinin (özellikle de malign melanom’un) tedavi ettirilmemesi, ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Cilt kanserinden korunmak için güneş ışınlarına mümkün olduğunca az maruz kalınmalı, özellikle yaz döneminde yüksek faktörlü güneş kremleri, şapkalar, uzun kollu giysiler, güneş gözlüğü kullanılmalı, plajda güneşlenmekten vazgeçilmeli, vücudumuzdaki benleri ara ara kontrol edip nitelik değiştirenler için doktora başvurulmalıdır.

Bizimle
İletişime Geçin
Adres

Cumhuriyet Mah. FSM Cad.
Yağmur Sk. No:14
A Blok D: 1 (Cadde 224)
Nilüfer 16210 Bursa

Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma:
09:00 - 18:00
Cumartesi:
09:00 - 14:00

© Dr.Murat Tezcan. All rights reserved. Powered by BursaWeb.