Skip to main content

Çalışma Saatleri

Pzt-Cuma: 09:00 - 18:00
Cmt.: 09:00 - 17:00

Meme İmplantının Yerleşim Yeri – Kas Altı mı Kas Üstü mü?


Meme implantının meme bölgesinde yerleştirileceği yerle ilgili olarak da bir çok seçenek bulunmaktadır.

  • meme dokusunun arkası ve göğüs kasının üstü (Subglandular)
  • göğüs kasının altı (Submuskular)
  • meme dokusunun arkası ve göğüs kasının fasya denen zarının altı (Subfasyal)
  • meme protezinin yarısını kas altına yarısını ise kas üstüne yerleştirildiği ”dual plane” olarak adalandırılan yerleşim.

Ben hastalarımda tek bir yöntemi uygulamıyorum. Hastanın vücut ve meme yapısına, yaşına ve beklentisine göre en uygun yöntemi saptayıp o yöntemi uyguluyorum. Normalde memenin anatomik yerleşimi pektoral kas göğüs bölgesi kasını üstündedir. Bu nedenle daha doğal bir sonuç elde etmek isteniyorsa kas üstü uygulaması daha doğru bir tercihtir.

Kas altı uygulaması memesi yok denecek kadar az olan ve zayıf kişilerde tercih edilebilir. Böylece kas dokusu silikonun üzerinde ekstradan bir örtü oluşturacak ve silikonun belirginliğini azaltacaktır.

Özellikle de sporcu bayanlarda kas altı uygulaması tercih edilmemelidir. Kas altına silikon yerleştirebilmek için Pektoral kas denen göğüs kasının alt ucunun kesilmesi gerekmektedir, bu durum spor esnasında rahatsızlık yaratabilir. Ayrıca kas altı uygulamalarında kol hareketleri ile memenin ve silikonun hareket etmesi gibi sevimsiz durumlar görülebilmektedir. Kas altı uygulamasının olumlu tarafı ise ”kapsül” denen reaksiyonun diğer yöntentemlere göre daha az görülmesidir. Günümüzde daha çok tercih edilen yöntem subfasyal uygulama yani kas zarı altı uygulamasıdır. Bu uygulamada kas kesilmemekte, kasın zarı ayrılıp silikon bu zarın altına yerleştirilmektedir Bu durumda silikonun meme ile de bağlantısı da kesilmektedir.

Bu yöntem diğer yöntemlere göre daha uzun sürmekte ve teknik olarak daha zor olmakla birlikte avantajları nedeniyle giderek daha çok kullanılmaktadır.

Bizimle
İletişime Geçin
Adres

Cumhuriyet Mah. FSM Cad.
Yağmur Sk. No:14
A Blok D: 1 (Cadde 224)
Nilüfer 16210 Bursa

Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma:
09:00 - 18:00
Cumartesi:
09:00 - 14:00

© Dr.Murat Tezcan. All rights reserved. Powered by BursaWeb.