Skip to main content

Çalışma Saatleri

Pzt-Cuma: 09:00 - 18:00
Cmt.: 09:00 - 17:00

Jinekomasti


ERKEKTE MEME BÜYÜMESİ

Jinekomasti kısaca erkekte meme büyümesi olarak bilinen rahatsızlıktır. Bu probleme sahip olan kişiler psikolojik olarak etkilenip yaz döneminde denize girmek konusunda sıkıntı çekebilirler

JİNEKOMASTİ NEDEN OLUR?

Jinekomastisi olan bir kişide ilk yapılacak iş, bunun herhangi bir sağlık sorununa bağlı oluşup olmadığının tesbit edilmesidir. Jinekomastiye sebep olabilecek karaciğer hastalıkları, östrojen içeren ilaç kullanımları, vücut geliştirmek için kullanılan ilaçların varlığı gibi sebepler araştırılır. Genellikle jinekomastinin temel sebebi ergenlik döneminde başlayan hormonal aktivite nedeniyle memenin bundan etkilenmesi ve büyümesidir. Ergenlik döneminde ki bu durum genelde tek taraflı bazen çift tarflı olabilmektedir. Bu durum çoğunlukla 1-2 yıl içinde kendiliğinden geriler.Ayrıca aşırı kilo alma da en önemli nedenlerdendir. Sebebin tespiti için bazen meme ultrasonografisi ve hormon testleri de gerekebilir.

JİNEKOMASTİNİN TEDAVİSİ

Jinekomasti tek taraflı veya iki taraflı olabilmektedir. Kişide yarattığı psikolojik sıkıntının büyüklüğüne tezat olarak jinekomasti kolay tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıkta temel tedavi seçenekleri; cerrahi yöntem ve liposuction’dır. Jinekomasti tedavisinde başarının anahtarı memenin sarkmamış olmasıdır. Sarkmaya eğilimli memedeki yağ dokusunun cerrahi veya liposuction ile boşaltılması durumunda içi boşalmış memenin daha da sarkması, telafisi zor bir probleme yol açacaktır. Bu nedenle jinekomasti tedavisinde memenin aşırı büyümesini beklemeden tedaviye başlamak daha iyi sonuç alınmasına neden olacaktır.

Cerrahi tedavide meme bölgesinde yapılan kesiler ile meme ve yağ dokusu çıkarılır ancak bu tedavinin dezavantajı, ameliyat bölgesindeki dikiş izleridir. Dikiş izlerinin kamufle edilememesi nedeniyle bu ameliyat günümüzde çok zaruri olmadıkça tercih edilmemektedir.

​Liposuction ise izsiz bir ameliyat olması nedeniyle günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Liposuctionda ilk işlem meme bölgesindeki meme dokusunun veya yağ dokusunun özel bir sıvı enjekte edilerek dokuların parçalanmasıdır. Böylece daha fazla doku alınabilmekte, ameliyat sahasında morluk ve ameliyat sonrasında daha az ağrı olmaktadır. Önceden sıvı enjekte edilerek meme ve yağ dokusunun parçalanması dokuların homojen olarak alınmasının sağlar ve böylece bu ameliyatta en korkulan komplikasyon olan engebe ve çukurların oluşması engellenmektedir. ​ ​

Bizimle
İletişime Geçin
Adres

Cumhuriyet Mah. FSM Cad.
Yağmur Sk. No:14
A Blok D: 1 (Cadde 224)
Nilüfer 16210 Bursa

Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma:
09:00 - 18:00
Cumartesi:
09:00 - 14:00

© Dr.Murat Tezcan. All rights reserved. Powered by BursaWeb.